Alltså citron och rosmarin är en “supersmakkombo” och allra helst tillsammans med kyckling. Testa vad du tycker och saftigast blir det med lårfilé tycker jag!
Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé eller kycklingbröstfilé
- 1 dl vin
- 3 dl kycklingbuljong
- 1 citron, saften av den
- färsk rosmarin, några kvistar
- 2 dl grädde eller creme fraiche
- 1/2 msk hackad rosmarin
- salt och nymalen svartpeppar
- smör till stekning
- ev. maizena till redning
Gör så här:
- Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den i en panna med smör
- Tippa i vin, buljong, citronsaft och några rosmarinkvistar i pannan och låt kycklingen småputtra under lock i 10-15 minuter.
- Lyft ur kycklingen och rosmarinkvistarna, låt nu grädden/cremefraichen koka med buljongen, smaka av med hackad rosmarin och red ev. av såsen.
- När såsen är perfekt lägger du i kycklingen i pannan och serverar den med t.ex rostade rotsaker, ris eller potatis av något slag!