Jag har haft en ledig dag, stökat på här hemma, hälsat på mamma och hjälpt henne med lite småfix och varit på massage med min krångliga rygg. Nu blev det lite pjål här men det är omöjligt att träna som jag vill (det betyder springa), stå länge i köket och greja ute med land och växthus längre än några timmar, slut på gnäll 😉
Det blev hur som helst en snabb, enkel och god fiskmiddag som är en gryta men som blev en soppa när jag kom hem och var tokhungrig! Grytan var klar men potatisen okokt så jag skvimpade i mera fiskbuljong och åt den med en klick creme fraiche.
Ja gör som du vill gryta eller soppa!
Jag hade mjuka tomater som jag var tvungen att göra något av men en bra tomat på burk har bra mycket mera smak än färska smaklösa tomater, tycker jag.
I helgen ska jag plantera ut mina tomatplantor i växthuset och där hoppas jag på tomater som får mycket sol och massor av smak.
INGREDIENSER 3-4 port
- 400 g torsk, sei eller annan vit fisk
- 1 fänkål
- 1 gul lök
- 4 tomater+4 msk tomatpuré eller i burk krossade tomater
- 4 dl fiskbuljong från kok eller vatten +1 fiskbuljongtärning
- 2-3 msk pressad citron
- 1/2 dl hackad dill
- salt och nymalen svartpeppar
- 3 msk olivolja
GÖR SÅ HÄR
- Skålla tomaterna om du inte har burktomater. Koka upp fiskbuljong, skär ett kryss i toppen på tomaten och låt de sjuda 1 minut, ta upp, dra av skalet och hacka i bitar.
- Dela fänkålen längs med och skär bort roten, skiva sedan tunt.
- Hacka löken fint och skär fisken i kuber.
- Fräs lök och fänkål i oljan i några minuter i en stor stekpanna.
- Tillsätt burktomater eller tomathack+tomatpuré.
- Låt allt koka ihop tillsammans med fiskbuljongen i ca 5 minuter.
- Smaka av såsen med citron, dill, salt och peppar.
- Lägg i fisken och låt den sjuda någon minut bara.
- Servera med potatis, ris eller goda gryn.