Den här såsen kräver lite planering eftersom vitlöken ska bakas i ugnen och såsen ska småputtra länge men jag lovar att det är värt det! Gör dubbel sats om ni är många för den kommer att gå åt och kan annars frysas in till nästa grilltillfälle.
Jag hittade receptet hon Mårtenssons Kök, titta in till dom för där finns det massor av goda grejer!
- 1 hel vitlök+olivolja
- 1,5 dl vatten
- 2,5 dl ananasjuice
- 4 msk teriyakisås
- 1 msk soya
- 2 dl farinsocker
- 4 msk citronsaft
- 4 msk finhackad silverlök
- 2 msk whiskey
- 1 msk krossad ananas
- 1/2 1 tsk sambal
- 1 tsk liquid smoke om du inte har rökig whiskey, rökt paprika funkar också
- (25 g smör, hamnade där av misstag men gör som du vill)
- 1 rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 röd chili
- 1 msk fänkålsfrön
- 1 msk korianderfrö
- 1 msk paprikapulver, rökt paprika om du gillar röksmak
- 1/2 tsk svartpepparkorn
- 1/2 dl japansk soja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1/2 dl rårörsocker
- 3 dl ketchup
5. Blanda i ketchupen och låt såsen bli kall.
6. Häll upp på rena flaskor och förvara i kylen, såsen håller i minst 2 veckor.