Inkokt lax med romsås

inkokt lax 1 inkokt lax

Svärmor bjöd på inkokt lax för ett tag sedan och det var grymt gott! Enkel sommarmat som man serverar kall, bara att koka potatis till och en romsås ska det vara tycker jag.

Receptet på laxen kommer från COOP

En sallad med avokado och gurka passade väldigt bra till firren!

INGREDIENSER

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 6 dl vatten
  • 1 dl vinäger vit eller röd
  • 1 dl strösocker
  • rödlök, i klyftor
  • svartpepparkorn, krossade
  • lagerblad

Romsås

  • 3 dl creme fraiche
  • 1 burk stenbitsrom
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 1/2 dl hackad dill
  • salt och nymalen svartpeppar

 

  1. Snitta laxen med vass kniv ner mot skinnet, men inte helt igenom, i ett rutmönster och lägg laxen i en form.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker, lök, peppar, lagerblad och salt.
  3. Häll lagen direkt över fisken och täck med plast.
  4. Låt laxen svalna i lagen.
  5. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  6. Rör ihop romsåsen.
  7. Servera laxen med potatis, dill, romsås.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*