Det här är en av mina favoriträtter av älgkött och när det är riktigt tunna skivor av fint och mört kött så ska det bara snabbstekas och få ett kort uppkok annars blir det segt. Har du gott om tid och har kött som inte är lika fint så gör skav/grytbitar och låt de småputtra i flera timmar tills de är möra och sedan i med svampen och grädden!
INGREDIENSER
- 3-4 hg skav av älg, nöt eller ren
- 2 dl torkad svamp eller 5 dl färsk, tratt/gula kantareller/champinjoner
- 1 gul lök
- 1,5 msk tomatpuré
- 5 dl vatten som svampen legat i + 1 svampbuljongtärning
- 2-3 dl grädde
- 8 mortlade enbär
- 2 tsk vinbärsgele eller svartvinbärsaft
- 3 msk smör till stekning
- salt och nymalen svartpeppar
Gott till: Pressad potatis eller rotsellerimos, gelè, inlagd gurka, picklade grönsaker, vitlöksfrästa bönor och morötter