Leverstuvning med lingon

leverstuvning leverstuvning2

Nu vet jag att jag inte blir poppis i alla kök för lever det vet jag att många hatar men jag älskar det! Mamma brukar bjuda mig på Lever Anglais, då steker hon en skiva av lever och lägger på stekt bacon, kapris och pressad citron och det är ljuvligt gott. Kom bara ihåg att det här ska inte kokas för då blir det segt utan när allt är stekt och grädden går i då är det snabba ryck liksom. Kokt ris och lingonsylt måste det vara till, det är barndomsminne för mig det.

Här har jag ett recept på grymt goda leverbiffar om du gillar det bättre!

leverbiff

 

INGREDIENSER

  • 3-4 hg lever av nöt eller gris
  • 1 paket bacon
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl hönsbuljong, vatten + 1/2 tärning
  • 3 dl grädde
  • vatten+maizena till redning
  • smörklick till pannan
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här:

  1. Skär levern i småbitar (1,5×1,5 cm ungefär) och ta bort hinnor om det finns några.
  2. Hacka löken fint och strimla baconet.
  3. Stek bacon och levern i smöret snabbt så det får lite färg, krydda lätt,  sänk värmen och låt löken svänga med ngn minut bara.
  4. Tippa i buljong och grädde och låt allt koka upp.
  5. Red av med maizena och vatten så du får en krämig sås.
  6. Låt allt bara koka upp, smaka av om det behövs salt och peppar.
  7. Servera men kokt ris och lingonsylt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*