Skink och broccolisås till pasta

Skink och broccolisås

Länge leve julskinkan, jag har flera småbitar i frysen och idag blev det en pastasås. Nu tycker jag att det blir mycket godare med rökt skinka eller kassler just i en ostsås så kör på det så blir det ändå godare 😉 Som vanligt är ju pastasås ett perfekt tillfälle att stoppa i olika grönsaker man gillar eller vill bli av med både champinjoner och paprika blir gott men idag blev det bara broccoli i min sås!

INGREDIENSER

  • 150 g rökt skinka
  • 150 g färsk broccoli, fryst funkar lika bra
  • 1 näve ruccola
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 2 dl riven ost med smak
  • maizena + vatten till redning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk olja eller smör till stekpannan

 

Gör så här:

  1. Skär skinkan i småbitar, broccolin i småbuketter (ta även med stammen om du har färsk broccoli),  riv vitlöken och hacka ruccolan.
  2. Koka pastan.
  3. Stek under tiden skinkan, broccolin och låt sist vitlöken svänga med.
  4. Tippa i mjölk och grädde och låt det koka upp.
  5. Red av med maizena + vatten till en simmig sås och låt det puttra ihop en kortis.
  6. Tillsätt ruccola, riven ost och smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Servera till pasta!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*