Länge leve julskinkan, jag har flera småbitar i frysen och idag blev det en pastasås. Nu tycker jag att det blir mycket godare med rökt skinka eller kassler just i en ostsås så kör på det så blir det ändå godare 😉 Som vanligt är ju pastasås ett perfekt tillfälle att stoppa i olika grönsaker man gillar eller vill bli av med både champinjoner och paprika blir gott men idag blev det bara broccoli i min sås!
INGREDIENSER
- 150 g rökt skinka
- 150 g färsk broccoli, fryst funkar lika bra
- 1 näve ruccola
- 1 klyfta vitlök
- 3 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 2 dl riven ost med smak
- maizena + vatten till redning
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 msk olja eller smör till stekpannan
Gör så här:
- Skär skinkan i småbitar, broccolin i småbuketter (ta även med stammen om du har färsk broccoli), riv vitlöken och hacka ruccolan.
- Koka pastan.
- Stek under tiden skinkan, broccolin och låt sist vitlöken svänga med.
- Tippa i mjölk och grädde och låt det koka upp.
- Red av med maizena + vatten till en simmig sås och låt det puttra ihop en kortis.
- Tillsätt ruccola, riven ost och smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera till pasta!