Enkel och god vardagsmat och en bra resträtt om du har kokt potatis eller potatismos över. Om du har ett potatismos som är löst kan det behövas lite vetemjöl i smeten, 1-2 dl gissar jag. Glöm inte lingonsylten för det måste man ju ha till potatisbullar.
INGREDIENSER
- 500 g kokt potatis
- 300 g rå potatis
- 25 g smör
- 2 ägg
- salt, nymalen muskot
- smör till stekpannan
Servera med: Stekt rökt fläsk eller bacon och lingonsylt.
Vitkålssallad med lingonsylt är ju gott, nu fick jag skolvibbar från barndomen 😉
Gör så här:
- Riv den kokta och råa potatisen grovt på ett rivjärn och lägg i en bunke.
- Smält smöret och blanda i det tillsammans med äggen i potatisen, blanda väl.
- Krydda med salt, nymald vitpeppar och riven muskotnöt, smaka av så kryddorna känns!
- Forma bollar, platta till dom och stek i mycket smör tills dom är genomstekta och har fått färg.
- Servera med stekt fläsk eller bacon och lingonsylt.