Saffranskolasnittar med chokladtopp!

 
 
Det här kanske blev en av de bästa julkakorna men dem tänker jag ge bort!
Snabba, supergoda och enkla att göra men jag måste säga att de nästan var godare utan chokladdoppet…. och då ska ni veta att jag älskar choklad 😉 Ja ni får testa själva!
 
Receptet kommer från Coop.
 
Jag gjorde1 1/2 sats av receptet och la 2 påsar saffran (ökade inte den mängden) i 3 msk Amarettolikör 1 timme innan baket och allt fick svepa med i kakdegen, gott liksom 😉
 
 
 
SAFFRANSKOLASNITTAR
2 paket saffran (1 g)
160 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
0,5 dl ljus sirap
1 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
100 g mörk choklad
 
 

1. Smält 1 msk av smöret och rör ut saffranet i det. (Eller lägg saffranet i likör eller liknande)

 

2. Blanda ihop alla ingredienser utom chokladen och arbeta till en jämn smet, använd gärna degkrokarna på elvispen.

 

3. Dela degen i fyra bitar, rulla ut dem till knapp bakplåtslängd och fördela rullarna på två plåtar med bakplåtspapper. Platta ut till längder och grädda dem gyllenbruna, ca 15 min.

 

4. Skär längderna lite snett på tvären i 2–3 cm breda bitar direkt när de kommer från ugnen och låt de svalna.

 

5. Smält chokladen i ngt smalt, kopp/glas eller liknande försiktigt i micron och doppa kakorna när de kallnat.

 
 
 
 
 

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*