KYCKLINGBALLOTINE MED MANCHEGO OCH SPENAT, SALTROSTAD POTATIS, MANGOSALSA OCH HET PAPRIKASÅS 4 port
3-4 st kycklingfiléer ,ca 800g
100g riven manchegoost
20g färsk spenat
salt och nymalen vitpeppar
smör till stekning
MANGOSALSA
1 mogen mango
300g körsbärstomater
2 msk finhackad rödlök
1/2 dl hackad koriander eller persilja
1,5 lime, saften av dem
1 msk honung
1 nypa chiliflakes
salt och nymalen svartpeppar
PAPRIKASÅS
2 stora röda paprikor
3 schalottenlökar
1 klyfta vitlök
1,5 dl Cono Sur Bicicleta Gewurztstraminer
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 tsk sambal oelek eller färsk finhackad chili
1 dl creme fraiche 34%
2 msk olivolja
SALTROSTAD POTATIS
1 kg potatis
½ dl olivolja
2 msk flingsalt
1. Grilla paprikorna till såsen i en ugnsform tills de är svartbubbliga runt om och lägg dem i en plastlåda med lock. Ta bort skal och kärnor när de kallnat och skär i bitar.
2. Banka ut kycklingfileérna i en plastpåse med t.ex en tung kastrull så de blir tunna.
Lägg varje filé på tre lager plastfolie, krydda och lägg på spenat och riven manchego.
Rulla ihop med hjälp av plastfolien till en tajt rulle och snurra ihop ändarna till en korv.
Rulla sedan in varje rulle i aluminiumfolie och koka dessa i vatten i ca15 minuter.
3. Blanda potatisen ( skalet på) med olivolja och salt och kör i ugnen på 225 grader tills de fått en krispig yta.
4. Dela mangon, tomater och gurka i bitar tillsammans med finhackad rödlök och koriander.
Ringla över olja, limesaft, chili, honung och kryddor och låt den stå och dra en stund.
Smaka av så det blir en bra balans av smakerna.
5. Fräs den grillade paprikan i olja i stekpannan några minuter med finhackad schalottenlök, sambal oelek och vitlök, det ska inte få någon färg.
Tippa sedan i vin och kycklingfond och låt allt koka ihop tills det återstår ca 1dl vätska.
Mixa allt och passera sedan genom en sil ner i en kastrull.
Tillsätt creme fraiche och låt såsen koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
6. När kycklingen svalnat något ta bort folie (spar buljongen till såsen) och stek rullarna i smör tills de fått härlig färg och skär sedan i bitar.
7. Severa kycklingen med den saltbakade potatisen, salsan och den heta såsen och såklart ett glas Cono Sur Bicicleta Gewurtztraminer!
#conosurswe
Vad det ser gott ut!
Ser jättegott ut! Lycka till i tävlingen:-)
Tack snälla, det är så många duktiga med men jag har iaf gjort mitt bästa!
Vilket härligt recept! Kombinationerna låter jättefina och det är gott med vinet i såsen som man sen även serverar. Tack för ditt fina bidrag!
/Kinna
Tack Kinna! Jag blev väldigt nöjd med såsen men det räcker nog inte med den……
Härligt Karin, det ser ju hur gott ut som helst, och att ha vinet i såsen är ju smart – varför tänkte vi inte på det? Vi laddade upp vårt bidrag igår, spännande. Till Stockholm kommer vi att resa, efter många om och men. Det låg ju på en fredag och då är vi ju lediga, så vi kommer att få träffa dej (äntligen) och alla andra som kommer. Ska bli så kul och vi ser fram mot det så!
Kram på dej
Jag har spanat in ert nyss här och det ser supersmarrigt ut! Jättekul att få träffa er i Stockholm, hoppas vi får tid att prata lite!