Ja det var bäst att laga något av falukorven innan jag äter upp hela ringen. Jag köper sällan falukorv och det är just av den anledningen att det är så himla gott att äta den kall. Nu var det 350g kvar+ några ledsna morötter och lite broccoli som hamnade i grytan och det blev faktiskt gott, typ en stroganoff med grönsaker. Lägg i de grönsaker du har bara!
Det här får bli måndags middagen med lite ris eller kanske mathavre? Jag får se hur nyttig jag vill vara imorgon 😉
Ha en fin vecka mina vänner!
INGREDIENSER
- 200g färsk broccoli, fryst funkar
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 350g falukorv
- 1 dl tomatpuré
- 3 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 dl creme fraiche
- nymalen svartpeppar ev. salt
- 2 msk olja
- 1 dl hackad persilja eller annat kryddgrönt
Gör så här:
- Dela broccolin i skivor (stammen alltså om du har färsk) och buketter, skala och dela moroten i fina slantar och hacka löken. Har du fryst broccoli så lägg i den sist av allt!
- Hetta upp en gryta och fräs först lök, broccolistam och morot några minuter i olja utan att de får färg.
- Låt broccolibuketterna fräsa med en kortis och låt sedan tomatpurén svänga runt.
- Tippa i vatten, buljongtärning, creme fraiche och låt grytan småputtra tills grönsakerna är mjuka.
- Stek under tiden korven i bitar, vänd ner dem när grönsakerna har lite tuggmotstånd och låt allt puttra på en stund.
- Smaka av med kryddor och hackad persilja, späd ev om du vill ha tunnare sås.
- Servera med ris, pasta, potatis eller något gryn du gillar!