En skön ledig dag har jag haft idag, vilat, småfixat hemma, tränat och träffat några kompisar och nu har precis jag och äldsta dottern fixat middag tillsammans. Sällskap i köket gillar jag och får njuta av det nu när hon bor hemma några månader <3. Eftersom hon äter mest veggo så blev det en grön middag idag, snabbt, gott och enkelt. Pytsa i de grönsaker du har och gillar, frysta wokgrönsaker om du har bråttom!
INGREDIENSER
- 2 morötter
- 1 gul lök
- 250g blomkål
- 2 klyftor vitlök
- 1 burk kikärtor a`400g
- 1 burk kokosmjölk
- 70-100 g spenat
- 1-2 msk curry
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- färsk chili, 1-2 tsk sambal eller 1 tsk srirachasås
- 1-2 msk pressad citron
- salt
- olja till stekning
- färsk koriander är gott i men jag hade ingen!
- Servera med ris eller nudlar
GÖR SÅ HÄR:
- Skala morötter och dela i bitar, dela blomkålen i små buketter/bitar och hacka lök och vitlök.
- Fräs först lök och vitlök tillsammans med kryddorna några minuter utan att det tar färg.
- Låt sedan morötter och blomkål fräsa med.
- Tippa i kikärtor och kokosmjölk och låt allt koka ihop tills grönsakerna mjuknat lite men fortfarande har krispighet.
- Rör ned spenaten, späd ev. med lite vatten och smaka av om det behövs mera kryddor.