Om du så bara ska göra en sill så gör den här, jag lovar att du kommer älska den! När jag blev bjuden på den här första gången så gillade jag inte ens tomatsill, då kanske ni förstår hur god den verkligen är. Jag tackar Jeanette Martinsson för receptet!
MARTINSSONS TOMATSILL
6 fileér inlagd sill, köpt eller heminlagd eller 1 burk 5-minuterssill
SÅS:
1 dl tomatpuré
1 dl vit sirap (jag tog 1/2 dl av vanlig sirap)
1/2 dl matolja
2 msk vinäger
5 krossade svartpepparkorn
1 lök, finhackad
2 msk kapris, finhackad
1 dl dill, finhackad
1 pressad vitlöksklyfta
1. Blanda alla ingredienser till en sås.
2. Skär sillen i bitar och lägg den i såsen.
3. Låt sillen gojsa sig i såsen minst ett dygn.
Tack Karin för din fantastiskt härliga blogg!
Och vilken glädje det är när man får tillgång till så goda recept. (Tomatsillen gjorde succé på julbordet)
Tack snälla Jeanette vad jag blir glad! 🙂