Nu har det varit höstväder i flera dagar men idag när jag gjorde soppa till middag då sken solen minsann 😉 Det började med att jag hittade några ledsna morötter och potatisar när jag städade i svalen, de bästa sopporna blir alltid då. Koriandern är fin i landet (men inte mycket annat växer) och börjar snart blomma så då fick det bli asiatiska smaker och det brukar inte jag ha i potatissoppa i vanliga fall men det blev gott tyckte vi.
Jag lurade på att tippa i en burk kokosmjölk men hoppade över det men vill du ha en krämigare soppa så testa. Chili eller sambal glömde jag helt bort men det blev lite hetta från ingefäran iallafall!
Ingredienser
- 500g potatis
- 400 g morot
- 1 stor gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 1 rejäl tumme ingefära
- 1,5 liter vatten +2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 lime, saft och skal av den
- 1,5 msk fisksås
- 1 dl hackad koriander
- 3 msk olja
Servera med en klick creme fraiche eller yoghurt!
Gör så här
- Skala och dela potatis, morötter och lök i bitar.
- Skala och finhacka vitlök och ingefära.
- Hetta upp olja i en gryta och fräs först lök och vitlök och tippa sedan i alla grönsaker och låt de få lite färg.
- Tillsätt vatten+buljongtärningar och koka tills alla grönsaker är riktigt mjuka.
- Mixa soppan slät och smaka av med lime, fisksås och hackad koriander, späd med vatten om du tycker soppan är tjock.