Vi hade kompisar här på middag förra helgen och det blev den här enkla pannacottan till efterrätt, garnera med de bär eller frukter du gillar. Den här efterrätten kan man göra dagen innan men servera den inte iskall tycker jag. Receptet är inte mitt utan från sockerförpackningen och nästa gång ska jag minska lite på sockret och hoppas att det stelnar ändå för krämen var aningen för söt men har du osockrade bär till så blir det nog perfekt!
Ingredienser
- 5 dl grädde
- 1 dl gelésocker multi
- 1/2-1 tsk vaniljpulver eller 1 vaniljstång
- frukt eller bär till garnering, jag hade färsk ananas, mango och fikon
- hackad choklad eller smält choklad och lägg i spritspåse och gör små krumelurer
Gör så här:
- Koka upp grädde socker och vaniljpulver och låt det koka 30 sekunder.
- Häll upp i fina glas eller koppar och låt det stelna.
- Garnera med frukt eller bär och ev. choklad och servera.