Enkel kasslersås

kasslergryta

Kassler glömmer jag bort att det finns ibland men det är ju riktigt gott, kolla så att den är svensk bara så vi får ha våra grisbönder kvar 😉 Vill du inte ha så mycket grädde och cremefraiche så byt ut mängden eller delar av den mot mjölk och red av såsen istället, det funkar också!

Ingredienser

  • 200g kassler
  • 2 paprikor medelstora
  • 1 liten purjolök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal om du vill ha lite hetta
  • 3 dl grädde
  • 2 dl cremefraiche
  • 2 msk smör eller olja
  • hackade örter av ngt slag, färska eller torkade t.ex basilika, timjan eller ruccola

 

Gör så här:

  1. Dela kasslern och grönsakerna i bitar eller strimlor och hacka vitlöken.
  2. Stek kasslern i smör i en het gryta tills den fått färg, låt grönsakerna fräsa med.
  3. Låt vitlök och tomatpuré fräsa med på slutet, salta, peppra och tillsätt ev. sambal.
  4. Tippa i grädde och cremefraiche och låt såsen koka ihop några minuter.
  5. Smaka av om det behövs mera kryddor, strö i något grönt och servera med ris, pasta, gryn av ngt slag eller potatis.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*