Jag vet att inte så många av er blir frestade av leverbiff men jag älskar lever och här är den tillsammans med lika mycket köttfärs så det blir milda goda biffar! Det kryllar dessutom av järn som vi behöver 😉
INGREDIENSER
- 400g köttfärs
- 400g lever
- 1 ägg
- 4 msk vetemjöl
- 2 msk riven lök
- 1 tsk salt
- nymalen vitpeppar
- 2 dl vatten+1 buljongtärning
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl vatten eller mjölk
- maizena +vatten till redning
GÖR SÅ HÄR
- Ta bort eventuella senor på levern, dela den i några bitar och mixa slätt i en matberedare.
- Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda ordentligt.
- Låt smeten stå i ca 10 minuter.
- Klicka smeten till biffar i en panna panna med smör och stek försiktigt tills biffarna får fin färg och blir genomstekta.
- Koka sedan ur pannan med vatten+buljongtärning, sila så du har 1 dl koncentrerad buljong.
- Blanda buljong, cremefraiche och vatten eller mjölk i en kastrull, låt det koka ihop, red av med maizena och smaka av såsen.
- Servera tillsammans med kokt potatis och inlagd gurka.