Här får ni en enkel efterrätt som är perfekt att göra dagen innan och bara bränna av med en brännare eller på grilläget i ugnen precis när den ska ätas. Receptet är inte mitt utan det har jag tagit på Coop!
Måste erkänna att jag köpt bär trots att jag har i frysen (skäms på mig), de är dyra, har säkert rest långt, smakar mindre och säkerligen rejält besprutade men det blir så fint när man har fest och vill att det ska se snyggt ut! Nästa gång blir det egna bär 😉
INGREDIENSER 4-5 port
- 6 äggulor
- 1 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl standardmjölk
- 1 krm vaniljpulver
- råsocker till toppen
- bär till garnering
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Vispa ihop äggulor och socker lite lätt.
- Koka upp grädde och mjölk.
- Vispa ner lite i taget under vispning i äggblandningen.
- Sila blandningen genom en fin sil i en annan bunke (om lite ägg har hunnit koagulera).
- Blanda i vaniljpulvret.
- Fyll dina formar med smeten, ställ dem i vattenbadet, långpanna / ugnsform med kokande vatten som når till hälften på dina formar.
- Kör dem i 45-60 minuter beroende på vilka formar du har. Smeten ska stanna helt men kan vara lite “rörlig” i mitten. Jag öppnar ugnen och kollar på slutet!
- Ställ puddingarna kallt gärna till nästa dag.
- När efterrätten ska ätas så strö socker på toppen och bränn av med en gasolbrännare, garnera med bär och servera direkt. Funkar visst att bränna av högt upp i ugnen några minuter på grill högsta temperatur men det har inte jag testat!