Två snabba sillar och leverpastej!

sillcitronsill leverp

Än hinner man lägga in sill och göra pastej om man vill och orkar, de här sillarna är mina favoriter. Den vanliga inlagda har jag köpt färdig på Coop i Ånge för den är supergod (läs: mycket godare än min) Nu är huset fullt av ungdomar och några pojkvänner och det är ju lycka det.

Ha en riktigt GOD JUL mina vänner och ta hand om varandra!

CITRONSILL
3-5 urvattnade sillfileer eller 5-minuters sill
1-2 rödlökar
1 dm purjolök
1,5 dl citronsaft
skal från 2 citroner
1,5 dl socker
3 dl vatten
3 lagerblad
5 nejlikor

1. Koka upp vatten,socker,kryddor, citronsaft och skal och låt lagen kallna.

2. Varva sill och lök i en burk och slå lagen över.

3. Låt sillen få dra någon dag så blir den godast.

 

MARTINSSONS TOMATSILL

4 fileér inlagd sill eller 1 fp 5-minuterssill

SÅS:
1 dl tomatpuré
1 dl vit sirap eller honung
1/2 dl matolja
2 msk vinäger
5 krossade svartpepparkorn
1 lök, finhackad
2 msk kapris, finhackad
1 dl dill, finhackad
1 pressad vitlöksklyfta

1. Blanda alla ingredienser till en sås.

2. Skär sillen i bitar och lägg den i såsen.

3. Låt sillen gojsa sig i såsen minst ett dygn.

 

LEVERPASTEJ/PATÈRECEPTET hittade jag HÄR

  • Jag ändrade lite i receptet och tog hälften lever och hälften nötfärs.
  • Hoppade över vinet och tog 1,5 msk balsamvinäger.
  • Tippade 2,5 dl grädde.
  • Hoppade över persilja och fyllningen med champinjoner och oliver.
  • Smeten går utmärkt att frysa i en ugnsform och tina och grädda när man vill!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*