Jo jag vet att det är sommar nu och ingen “soppsäsong” men idag regnar det här hemma och jag älskar soppa och då blev det soppa. Mannen kom hem på lunch och gjorde tummen upp! Planen var när jag tog upp köttfärs igår kväll att göra något nytt och spännande till er men jag hittade inga roliga grejer i mina skåp. Däremot hittade jag några halvmjuka morötter och lökar, en paprika som ville tillagas och där försvann nytänket och spänningen 😉 Nu blev soppan jättegod trots få ingredienser så gör den här någon ruggig dag i sommar. Har du tacorester så är ju soppan klar i ett nafs!
INGREDIENSER 4 port
- 500 g köttfärs, älg hade jag men ta det du har
- 2 stora morötter
- 2 gula lökar
- 1 stor paprika eller 2 små
- 1 liten burk majs, funkar med en stor också när jag tänker efter
- 3 klyftor vitlök
- 3 msk tomatpuré
- 1 fp passerade tomater ca 400 g
- 1 liter vatten + 2 buljongtärningar eller fond
- 1,5 msk spiskummin
- 1 /2 msk paprikapulver
- tabasco efter smak eller någon annan typ av chili
- 1 tsk torkad oregano
- salt och nymalen svartpeppar
- olja till pannan
Till servering : Creme fraiche och smulade tacochips
GÖR SÅ HÄR:
- Dela morötter i småbitar, dela paprikan i bitar, hacka lök och vitlök.
- Fräs grönsakerna i en stekpanna, salta, peppra och lägg över i en kastrull.
- Stek nu färsen tillsammans med spiskummin, paprika och oregano, salta och peppra.
- Låt tomatpurén fräsa med, stänk över lite tabasco och lägg sedan över färsen i grytan.
- Koka ur pannan med vattnet, tippa det sedan i grytan tillsammans med buljongtärningar.
- Låt nu soppan puttra på utan lock tills morötterna är lite mjuka.
- Slå vätskan av majsen och tillsätt den.
- Låt allt koka upp och smaka nu av om du vill ha mera tabasco kryddor, späd med vatten om soppan är för tjock.
Jag gjorde min dagliga toabesök på tallriken och det såg likadant ut!