Nudelsoppa med lax och fänkål

 
 
Jag är så himla lycklig just nu för jag har gått vidare i Cono Surs recepttävling, det är såklart inte min förtjänst utan alla ni som varit in och röstat, tack snälla ni! De tre recept som fått flest röster är nu vidare i semifinal 🙂 och nu ska en kock laga och bestämma vilken rätt som vinner.
En vinnare från Sverige, Irland och Finland ska sedan mötas i Paris och laga sin rätt och den som sedan vinner där får åka på en resa till Chile! Det låter väl inte alls kul va?
 
Nu ska jag tagga ner och ge er ett enkelt recept på en soppa här eller gryta om du så vill, gillar du inte fänkål så ta färsk broccoli istället. Reder du av med maizena så blir det mera “grytlikt”.
Kokta nudlar i botten på tallriken och sedan på med lax och grönsaker, plättlätt!
 
 
 
NUDELSOPPA med fänkål för två
 
200g lax i bitar
1 fänkål
1 morot
1 dm purjo
1 klyfta hackad vitlök
1 burk kokosmjölk
1 lime, saften av den
1-2 msk fisksås
1/2 chili /1 nypa chiliflakes/ sambal eller liknande så det blir lite hetta!
1/2-1 msk honung
1/2 dl hackad koriander
kokosolja eller rapsolja att steka i
salt och peppar
kokta nudlar för två
 
 
 
1. Ta bort rotstocken från fänkålen och strimla den och purjon.
 
2. Gör remsor av moroten med potatisskalaren eller med en mandolin.
 
3. Fräs först fänkålen i olja 3-4 minuter men den ska inte bli jättebrun, låt sedan morot, vitlök, chili och purjo fräsa med tills allt känns lite mjukt men ändå krispigt, salta och peppra lite.
 
4. Tippa i kokosmjölk, limesaft, fisksås och honung och låt allt koka ihop.
 
5. Lägg i laxen och låt allt sjuda någon minut bara tills laxen är nästan genomkokt, går fort det vettni!
 
6. Strö i koriander, smaka av med ev. mera syra, sötma, hetta eller sälta och servera soppan/grytan till kota nudlar eller ris.
 

3 Kommentarer

  1. Grattis! Så roligt. Nu håller vi tummarna för dej! Kram Kerstin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*