Ja det här kanske inte är grovarbetarmiddagar direkt men det kan väl passa om man ätit en stadig lunch eller bara är lite hungrig? Det är ju heller inte fel att äta mera grönt!
SOPPA med nässlor eller spenat
200g förvällda nässlor eller fryst spenat
1 gul lök
8dl kraftig grönsaksbuljong, gärna ekologisk!
3 dl grädde eller mjölk, gissa vad som blir godast?
2 finrivna potatisar
(maizena+ vatten att reda soppan av lite om du vill ha den tjockare)
smör
salt, nymalen vitpeppar, en nypa socker och riven muskotnöt
1 kokt ägg/person är gott att ha i soppan
1. Hacka löken fint och fräs den mjuk i smör några minuter.
2. Tillsätt nässlorna/spenaten och låt de också fräsa med.
3. Tippa i all vätska och den rivna potatisen, låt soppan koka några minuter.
4. Smaka av med kryddor och hoppa inte över muskoten! (red ev. av soppan)
ÄPPELPANNKAKA
2 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
salt
smörklick till ugnsformen
3 st äpplen, skalade och i klyftor
strösocker
1. Sätt ugnen på 200 grader och vispa ihop pannkakssmeten.
2. Häll smeten i en smörad ugnsform något mindre än långpannan, fördela äppelklyftorna i smeten och grädda i ca 20-25 minuter.
3. Strö över socker på äpplena och servera pannkakan ljummen
QUESADILLAS
2 tortillabröd/person
tomatsalsa, änglamarks ekologiska är jättegod om du inte gör din egen
1 zucchini/squash
riven ost
olja
salt och peppar
Vitlökssås är gott till så blanda creme fraiche med pressad vitlök, salt, peppar och ngn örtkrydda du gillar!
1. Skiva zucchinin tunt och stek den snabbt i het panna med olja, salta och peppra
2. Lägg salsa, zucchini och ost på ett bröd och kläm dit ett bröd som lock.
3. Stek i en torr stekpanna på medelvärme tills osten smällt och vänd sedan så båda bröden får färg.
4. Dela bröden i kvartar och ät tillsammans med en vitlökssås.
Ser ju supergott ut! 🙂