….hallonpaj eller något mittemellan, en fantastisk god hur som helst med en mjuk mördeg i botten. En riktig favorit här i huset och snabbfixad. Lova bara att ni tar riktigt smör och gärna extrasaltat också! Ta de bär eller sylt du har det funkar med allt, tänk vad gott att blanda blåbär och hallon.
Fin form och vispskål va? För er som bor i mina krokar så finns de hos Kajsa i Borgsjö!
HALLONKAKA ( vill du göra i en mindre långpanna typ 30×25 så dubbla receptet)
150 g mjukt smör
2 dl strösocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2-3 dl hallonsylt eller 4 dl färska bär+1/2 dl socker
1. Vispa smör och socker fluffigt och vispa sedan med ägget.
2. Blanda allt det torra och rör ned det i smeten.
3. Tryck ut degen i en smörad/plåtpapprad form och lägg sedan på sylt/bär (jag sparar en bit deg längs kanterna utan sylt).
4. Grädda i 175 grader i 25-30 minuter.
5. Servera kakan när den kallnat lite med glass eller grädde och den ska vara lite degig i mitten tycker jag men med knapriga kanter!
Ser mycket gott ut!
Ja Katarina den är jättegod och superenkel!
Har gjort den- riktigt god, har ju äntligen egna hallon. Lite annan klimatzon i Ånge till skillnad mot Funäsdalen:-) /// Åsa Z
Vad kul att du testat! Ja du har bytt upp dig flera zoner förstår jag, inte fel alls!
Ja Du Karin, jag faller nog "offer" för en sådan god sak jag med imorgon/trevlig helg!