200 g smör
250 g mörk blockchoklad
4 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ msk snabbkaffepulver
1 msk vaniljsocker
4 ägg
TOPPING som ska gräddas
200 g cream cheese
½ dl florsocker
1 äggvita
1. Smält smöret, bryt i chokladen och rör tills den smält.
2. Tippa i sockret, rör och låt svalna lite.
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kaffepulver och vaniljsocker och rör ned det i chokladsmeten, knäck i äggen och rör runt.
4. Häll smeten i en bakplåtsklädd form ca 25-30 cm.
5. Blanda cream cheese,florsocker och äggvita, rör eller vispa några varv med elvispen.
6. Klicka blandningen över chokladsmeten och dra runt med en gaffel eller bordskniv så att
det blir ett fint mönster.
7. Grädda i ugnen 175 grader i 30- 40 min.
De ser ju supergoda ut! Gillar verkligen kombinationen med choklad och cheesecake – det blir liksom fräschare på nåt sätt. Ha en trevlig helg!
Men mamma!!har du överträffat dig själv!? Igen? 😀 ser mumma ut! <3
Det ser kalasgott ut!