Rostad tomatsoppa

 
Det är många som snackat om att tomatsoppan blir så mycket godare och smakrikare om man rostar grönsakerna i ugnen innan man mixar ihop och nu instämmer jag helt i deras kör! Jag har väl tänkt att soppan inte kan bli godare men jag ger mig. Nu hänger det ju ibland på tiden man har att fixa fram maten och att göra en tomatsoppa från bra burktomater går på en grisblink men har du tid att köra grönsakerna i ugnen så testa vettja!
 
 
ROSTAD TOMATSOPPA 3-4 port
500g färska tomater
1 paprika
1 stor lök
2-3 klyftor vitlök
1/2-1 chili
3 msk olivolja
2 msk honung
örtkryddor du gillar, färska eller torkade
salt
7 dl -1 liter buljong från kok eller tärning, gärna ekologisk
1 dl grädde eller creme fraiche
 
TOPPING om man nu vill : Creme fraicheklick, krutonger, bacon, chorizo i skivor, riven ost eller skinkchips
 
 
1. Dela alla grönsaker och lägg dem på en ugnsplåt, teflon gillar jag.
 
 
2. Ringla över olja och kryddor, blanda runt med händerna och rosta i ugnen på 175-200 grader tills grönsakerna fått lite färg och mjuknat till sig 30-45 minuter.
 
 
3. Lägg grönsakerna i en kastrull tillsammans med buljong så det täcker grönsakerna och mixa soppan slät.
 
 
4. Koka upp soppan, späd med mera buljong och grädde tills du får den konsistens du vill ha.
 
 
5. Smaka av med kryddor och servera soppanmed en klick creme fraiche och ngt grönt!
 
 
 
 Ja här kokas det fina älgkalvben med lite kokkött, vet inte om det ska bli dillkött, pepparrotskött, pölsa, köttsoppa eller kalvsylta. Jobbigt det här när man tycker om allt och har svårt att bestämma sig (nu snackar vi i-landsproblem här)!
 
 
 
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*