Det här var en bortglömd kaka hos mig fast jag gillar den. Jag borde tagit en något mindre form än långpannan för jag gillar höga mjuka kakor men vill man ha många kakor så är långpannan bäst. Eftersom jag älskar smör så googlade jag fram ett recept utan olja.
Idag har jag haft min lediga dag och hunnit vila, småstökat i köket, cyklat, yogat och haft två kompisar här på fika, en riktig kanondag. Nu blir det soffan och mästerkocken som är sååååå spännande!
MOROTSKAKA
4ägg
4 dl socker
200g smält smör
6 dl rivna morötter
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
GLASYR
200 g Philadelphiaost
150 gmjukt smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
1. Smält smöret och låt det svalna, riv morötterna, smörj en form el. “plåtpappra” och sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker flufsigt.
3. Blanda alla de torra ingredienserna till kakan och blanda ner det i äggvispet tillsammans med smöret och tippa sist i morötterna.
4. Blanda till en slät smet, häll i ugnsformen/långpannan och grädda i 12-15 minuter (längre om du har en mindre form)
5. Låt kakan kallna och blanda under tiden ihop glasyren, bred den på kakan och skär i bitar.