Glassx3

Ibland beräknar man bara helt fel, jag hade massor av grädde i kylen som måste användas och i Jennies kokbok “Kalasgott” hittade jag flera mumsiga glassrecept. Nu är det ju inget att pyssla med om man är akut glassugen på en lördagkväll eftersom den ska frysa många timmar men glassmaskinen åkte fram för vi var två som ville provsmaka. Ja vad hjälpte det (skitmaskin!) det blev provsmakning idag efter frukost istället! 

GLASS
1 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1,5 dl strösocker

1. Koka upp mjölken med 1 dl av grädden.

2. Vispa äggulor och socker.

3. Häll i en tunn stråle av den heta gräddmjölken samtidigt som du vispar.

4.Låt glassmeten svalna helt.

5. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.

6. Rör ned någon av smaksättningarna, och häll glassen i en plastfolieklädd form och frys i minst 8 timmar eller kör i glassmaskin.

LAKRITSGLASS
2  små “rör” Lakritsal a`50g mixade i matberedare (i Jennies recept var det 20 karameller turkisk peppar)
50 g Marabous mjölkchoklad med lakrits, hackade i bitar la jag till eftersom jag hittat mannens chokladgömma!

CHOKLADGLASS
100g smält mörk choklad, rör tills allt är blandat och det blir som glass med chokladkross.
1 tsk vaniljsocker eller frön från vaniljstång

JORDGUBBSGLASS
2 dl frysta jordgubbar, hacka eller mixa dom.
2 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citron eller lime

Vem var nu godast?

Överlägsen segrare var lakritsen (trots att det bara är en lakritsfreak i huset), silver till chokladen och sist kom faktiskt jordgubben!

En kommentar

  1. Ser gott ut! Och låter ganska enkelt 🙂 Ska provas i sommar!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*