Jag har mixat ihop en pesto av min basilika, det här blev ingen stor sats men den ska ätas ikväll tillsammans med lite italienskt småplock. Annars är det ju gott att röra ner i nykokt pasta! Det ska väl vara pinjenötter i en riktig pesto men jag hade bara hasselnötter och det blev gott det med.
PESTO
1 kruka basilika (typ 5 dl blad)
1 klyfta vitlök
2 msk nötter
1-1,5 dl olivolja
1 dl riven stark ost
salt och peppar
1. Blanda basilika, vitlök, nötter och lite av oljan i en mixer eller mortel om du har muskler.
2. Rör i ost och mera olja tills du får den konsistens du vill ha.
3. Smaka av med kryddor.
Anna och Frida är hemma och bakar bullar i mitt kök och sedan blir det mysfika i solen på altanen, mysig lördag tycker jag.
Jag önskar er alla en riktigt trevlig helg!
Så gott med hemmagjord pesto!
Har aldrig testat att göra egen pesto men det verkar ju inte så svårt.
Vi var till skogs igår och plockade två korgar med svamp. Det finns men verkar inte vara lika mycket som tidigare år. I alla fall inte där vi plockar.
Pappa är kvar på sjukhuset. Han är mycket trött och svag….
Hej Karin,
Jag som hade turen att få äta av peston igår kan intyga att det funkade lika bra med hasselnötter. Tycker vi fick en trevlig kväll med god mat. Italienskt är nog aldrig fel 😉 ./Kajsa
kul att göra en egen pesto ska prova någon dag
KATARINA: Ja inte fel alls!
KERSTIN:Tänker på dig min vän…..hör av dig om du orkar ut på någon svamptur framöver.
KAJSA:Tack för senast Kajsa det var en fantastiskt trevlig kvälloch Italienskt var gott och himlans lättsamt!