Nej vi äter inte bara slisk i det här huset trots att det varit mycket av den varan på slutet. Middag bjöd svärmor på idag efter jobbet och det var ingen dålig middag, älgfilé och potatisgratäng, yummie!
En till nyårsefterrätt kommer här som blev god men inte så chokladig som jag tänkt mig, den blev mer som en fluffig chokladgrädde. Har ni förresten provat den färdiga vispgrädden från Arla med chokladsmak (jordgubbe finns också)? Jag fick smakprov på den och den var inte så tokig faktiskt trots att jag var “negga” till den från början. Det är väl bra att man kan ändra sig!
Här provsmakas grädden med hallon och maränger.
Receptet på moussen fanns här och jag plussade bara på liiiite men nästa gång ska jag plussa på 100g mörk choklad också!
CHOKLADMOUSSE 4-6 port
100g mörk choklad
3 dl vispgrädde
3 ägg
1 msk starkt kallt kaffe
1 msk vaniljsocker
1 nypa salt
1. Smält chokladen försiktigt i en bunke i micron eller vattenbad på spisen och låt den svalna.
2. Vispa grädden fast.
3. Dela på äggen och vispa hälften av vitorna hårt (strunta i den andra halvan!)
4. Vispa gulorna med kaffe, vaniljsocker och en nypa salt.
5. Vispa ner chokladsmeten i äggulesmeten, jag körde med elvisp.
6. Vispa försiktigt ner den smeten i grädden till en slät smet.
7. Vänd sist ner den vispade äggvitan.
8. Fyll små glas eller koppar med smeten och ställ den kallt någon timme.
9. Garnera med rostade nötter, bär, hackad daim eller choklad!
NU ÖNSKAR JAG ER ALL EN HÄRLIG HELG OCH ETT GOTT NYTT ÅR!
Vi hoppas att vår chokladmousse som vi ska äta ikväll smakar lika gott som denna gjorde!
Ha en härlig kväll och ett GOTT NYTT ÅR!
Hej Karin!
Jag försöker jobba upp konditionen efter några månader med alltför mycket arbete och för lite fritid ;-)Jag önskar jag hade lite av ditt intresse för matlagning! Det är tur att vi människor är olika!
Ha ett underbart 2011!
kraM
Sänder i efterskott en önskan om ett Gott Nytt År (hoppas hälsningen kom fram med "dotra")…fast å andra sidan så ska ju det nya året vara i bra många dagar till. Kram/ Mona
gud va gott 🙂 är detta något sm kommer ätas mycket under 2011 eller? 😛
Den sista bilden får det verkligen att vattnas i munnen på mig, tur att det snart blir middag 😀
MÅRTENSSONS KÖK:Ska spana in er mousse och god fortsättning till er båda!
SEMLANMARIA:Ja det är väl tur det men en gnutta av din hurtighet skulle jag vilja ha. Här är man nöjd med en halvtimmes kvällspromenad i kylan.
Kram kram
MONA:Japp jag fick en hälsning! God fortsättning till dig från mig Mona!
CORNELIA:Ha ha jag har ingen aning men jag ska försöka äta mindre om det går….
HELENA LJUNGGREN: Härligt att du blir frestad och hungrig!