Vanliga mockarutor har jag inte gjort på flera år men jag bakade i början på veckan då jag skulle
vara kioskgumma på fotbollen. Jag brukar inte direkt mäta till långpannekakor men nu gjorde jag det med penna och papper i högsta hugg.
MOCKARUTOR
5 ägg
5 dl socker
200g smält smör
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Vispa ägg och socker flufsigt.
Smält smöret och tippa i mjölken.
Blanda ihop allt det torra.
Blanda omväxlande i mjöljoxet och mjölkjoxet till en slät smet.
Tippa smeten i en smörad och mjölad långpanna och grädda i 175° i 25-30 minuter.
Låt kakan svalna.
Glasyr:
75 g smör
1 msk kakao
3 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
75 g mörk choklad
Smält smöret och lägg i chokladen så den får smälta.
Sikta i resten och rör till en slät glasyr.
När kakan svalnat breder du på glasyren och strör över rejält med kokos.
Skär i bitar när den kallnat.
Blev väckt på ett konstigt sätt i morse, raspiga ljud på bron och på husväggarna, inbillning tänkte jag men när dörrhantaget rasslade och for upp och ner några gånger då studsade jag upp! Utanför köksfönstret satt en stoooor hund!
Vilken sort kanske hundvännerna undrar men det var varken tax, schäfer eller gråhund dom sorterna som jag är bäst på. Nu kom hunden hem till sig efter några timmar och jag tordes öppna altandörren igen. Det var visst en väldigt snäll och lydig hund men jag är liksom skraj ändå……
MUMS!! Nu blev jag sugen på en goood mockaruta! Vem gör godare såna om inte mamma karin!? 😉
Åh, kärleksmums! 🙂 Det var alltför längesen som jag åt/bakade det.. Det är ju så gott!