Ett litet gulligt blomkålshuvud skulle det bli något av till middag idag men jag hade inte ork till just någonting. Kokt med en god skinkstuvning gick inte för någon skinka hade jag inte, wokad med lite annat gott gick inte heller för jag hittade inget annat gott, ja så kvar var det enklast möjliga, soppa!
Grädde går lika bra som kokosmjölk men jag hade ingen hemma.
BLOMKÅLSOPPA 3 port
1 litet blomkålshuvud ca 350 g
1 gul lök
1 klyfta vitlök
2-3 tsk curry
2 msk smör
5 dl kraftig buljong
2 dl mjölk
1 liten burk kokosmjölk 160 g
2-3 msk citronsaft
lite kryddgrönt
salt och vitpeppar
Skär blomkål, lök och vitlök i småbitar.
Fräs det i smöret tillsammans med curry.
Slå på buljongen och låt allt koka mjukt.
Mixa soppan slät, tippa i mjölk och kokosmjölk och låt soppan koka ihop.
Späd så du får soppan så tjock du vill ha den.
Smaka av med kryddor, citronsaft och kryddgrönt.
I frysen grävde jag fram överblivna tortillabröd, perfekt att frysa in efter en tacomiddag.
Mjukost smetade jag på varje bröd och rejält med riven ost.
Kläm ihop dom 2 och 2 med fyllningen mot varandra.
Stek på båda sidor i olja i stekpannan tills osten smält.
Strö över örtkrydda
TORTILLAMACKA eller quesadilla om man så vill 4 port
4 tortillabröd
mjukost chili och paprika
3-4 dl riven ost
olja till stekning
örtkrydda
Ikväll hoppar jag över fiolspelningen, kokar en stor kopp te och kryper under filten!
Gu så gott det är med blomkålssoppa. Tortillamackorna ser inte fyskam ut de heller 🙂
Spännande blomkålssoppa med kokosmjölk i, den ska jag testa!!
Missa inte frukosttävlingen i min blogg!! =)
En perfekt kombination i mina ögon! Ser ruskigt gott ut!!
Helena: Det slank ner och var inte alls tokigt!
Hanna nu ska jag kolla in din tävling!
Kryddburken: Jag kom på att det inte varit fel med en näve wokgrönsaker i soppan heller!