Vem gillar inte spagetti och köttfärssås?

Jag tror att det är en rätt som alla gillar mer eller mindre och lättsamt att ha färdigt i frysen och bara plocka fram.  Det blev rejält med mat kvar för vi är ju bara "lilla familjen" på tre personer nu, hur ovant som helst så det räcker till lunch i backen imorgon. Ja det blir inget vi värmer på grillen i backen utan det blir micron i värmestugan! På torsdagkväll rasslar det till för då kommer 4 tonåringar och mannen hit till stugan över påskdagarna, jättekul!

KÖTTFÄRSÅS TILL MÅNGA
1,5 kg älgfärs eller den färs du råkar ha
2 lökar
2 morötter
1 bit rotselleri knappt 100g
1 supersolovitlök
olivolja
1 msk malen spiskummin
1 msk hot paprikakrydda
1 msk torkad basilika
500 g passerade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 dl ketchup
5-7 dl buljong eller vatten +tärningar
2 msk soya
salt, nymalen vit och svartpeppar

Skala, hacka och fräs alla grönsakerna i olivolja i en stor gryta.
Tippa i kryddorna och låt de fräsa med.
Nu är det "tomaternas" tur att åka i grytan.
Stek färsen i omgångar,  krydda färsen med salt/peppar och tippa över i stora grytan eller kastrullen.
Späd med buljong och smaka av med soya och kryddor.

,

9 Kommentarer

  1. jag tycker det ser gott ut =) köttfärsås går alltid hem! hos mig är det mammas och manvännens som går hem mest 😉

  2. Ta det lugnti backen!

    Glad och trevlig påsk!

  3. må så gott i fjällen och glad påsk!

  4. må så gott i fjällen och glad påsk!

  5. oj då det blev visst dubbelt men glad påsk en en gång.

  6. Precis! Vem gillar inte spagetti och köttfärssås? 😀 Det är ju såå gott! Och kan varieras i oändlighet! En stående rätt en gång i veckan här hemma iallafall!

  7. Mia och Pia Glad Påsk till er också här är det lugnt och skönt. Tog sovmorgon idag för det är snöväder idag!

  8. Hej Karin !

    Köttfärsås är så gott 🙂 åt det varje vecka förrut. Jag vill önska dig en trevlig påsk mvh Daniel

  9. Rotfräset såg gott ut! Grattis på 1-årsdagen och Glad Påsk!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*