Ni missar väl inte Årets Kock som är på tv 4 i morgon kväll?
Förra året var jag där och kollade på tävlingen och det var sååå kul. Biljetten vann jag på Taffel och det var i samma veva som jag började bli intresserad av alla matbloggar.
Det roligaste i år är att det är en tjej med i finalen, Anna Johansson och jag ska utan tvekan hålla på henne!
Jag har testat en kaka som jag aldrig gjort tidigare och den ska jag ta med mig till Storhogna på fredag. Toppingen blev inte mjuk och len som jag tänkt mig utan tvärtom lite sträv så efter helgen får ni höra om kakan blev godkänd.
Kanske blir den ok med en gräddklick!
CHOKLAD OCH JORDNÖTSKAKA
150 g smör
150 g jordnötssmör
3 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
0,75 dl kakaopulver
TOPPING
175 g mörk choklad, 70%
175 g jordnötssmör
Jordnötter, saltade
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Blanda ner jordnötssmöret och rör till en smidig massa.
Blanda ner sockret och tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Blanda mjöl, kakao, och bakpulver. Rör ner detta i smeten.
Klä en liten långpanna, ca. 25 x 35 cm eller rund kakform med bakpapper.
Bred ut smeten och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Låt svalna.
TOPPING:
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över vattenbad.
Blanda ner jordnötssmör.
Låt svalna och stelna till bredbar konsistens.
Bred ut chokladblandningen på kakan och garnera med jordnötter.
Använd gärna saltade nötter.
Receptet kommer från Hemmets veckotidning
Jordnötter och choklad är en oslagbar kombination, så jag tror kakan är supergod 😀
Nadja
Klart jag inte missar Årets Kock !!..Jag ska knö mig , så jag kan sitta framför dottern tom !! ha ha ha Kram Tina
Åh nej! Nu blev jag fikasugen! 😉
Det blir en stund framför TV:n. Hejar också på Anna!
Jordnötssmör i kakan därtill. Kul att höra vad dina fikakompisar tycker.
Må så gott/Mimmi
men ÅÅÅH 🙂 gott gott, jag har pms-sug också 😛
Trevlig helg till er alla!
Jag hoppas kakan är god, efter lite fjälluft smakar allt bra, ha ha!
Ohh, det ser underbart gott ut! 🙂
Trevlig blogg du har!