Till huvudstaden

Jag hann bara packa upp ryggsäcken från fjälltrippen så bar det av med hela familjen till Stockholm.
Trodde inte att vi kunde få till en gemensam resa när det ska stämma med sommarjobb, semestrar och lumpenpermis men det fixade sig.
               
Vi hade sån tur så vi fick låna  faster Maria och kusinerna Axel och Oskars  lägenhet . En sväng på Grönan blev det och en kväll på Stockholm live som var kanonkul! 
Den här gången hann  vi inte planera några roliga matställen och det var synd det (speciellt när vi bodde granne med Långbro Värdshus)
Hötorgshallen älskar jag och gick runt där de första dagarna och kollade in vad jag skulle köpa. Gissa om det var stängt när jag skulle handla  på lördagen kl 15.05? GRRRRR
 Men då letade jag upp Asian market och Omi food och blev direkt på bättre humör fast jag skulle behöva en egen guide eftersom jag vill veta vad allt är!

Maria bjöd på en jättegod morotskaka och här är receptet

Rosendals morotstårta

3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat 
1 tsk kanel 
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl raps- eller solrosolja
4 dl rivna morötter (ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter

Glasyr
200 g smör
200 g philadelphiaost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
1 citron, pressad juice och rivet skal
2 tsk vaniljsocker

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.
3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
4. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren. Bre på kakan när den har svalnat. Dekorera med ätliga blommor, t ex ringblommor, gulört eller krasse.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*