När jag tittade ner i frysen igår så såg jag att det fanns flera hallonsyltburkar där som jag missat. Nu blir ju inte sylten möglig i frysen så att det är bråttom att äta upp den men jag blev så himla sugen på hallonkaka.
Receptet är enkelt och här kommer det……
Hallonkaka
150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
3 1/2 dl vete
4 dl färska hallon med socker eller 3 dl hallonsylt
Vispa smör och socker och tippa sedan i ägget.
Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
Klicka ut smeten i en pajform och jämna till den.
Lägg sylten på men lämna en kant med bara deg runtom.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med vaniljglass eller grädde,kakan ska vara lite "degig" i mitten.
.
Hallå!
Nu har jag kommit hem och scrollat runt!!!!!
Men vad kul Mia, du är så himla välkommen.
Du får gärna tipsa mig om någon favoritmat/kaka!
Visst hade vi trevligt igår då?