Raggmunkar med bacon

Dagens middag började Frida att fixa och jag avslutade själva stekningen, blä vilken lukt det blir i kläder av bacon.
Det är väl ändå tur att det smakar så mycket godare än vad det luktar!

Raggmunkar 3 port
1 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl mjölk
4-6 potatisar
salt

Vispa ihop smeten.
Riv potatisarna grovt och blanda i smeten.
Det ska bli tjockare än pannkaksmet tycker jag.
Stek baconet först och stek sedan "raggisarna" i fettet.

7 Kommentarer

  1. Så gott så gott!! Ja, det är ingen vidare lukt i köket efter ett uppstek med raggmunkar o fläsk, eller som här bacon! Ett tips är att lägga baconskivor på hushållspapper och micra ca 6 skivor i taget på full effekt tills de blivit knapriga! Blir precis lika gott, men lite mindre fett och utan stänk och stekos! :-) Må så gott vännen… Kram

  2. Är raggmunkar gott? har aldrig lagat det men är lite sugen på att testa ^^ mättar det bra? :)

  3. Raggmunk är ju bara SÅ gott! Har inte ätit det sedan jag var liten men nu blev jag onekligen sugen! :)

  4. Raggmunkar är en favorit hos många. Tror rätten kan vara lite bortglömd på sina håll. Det är verkligen värt lite stekos.

    Ha en bra helg där opp!

  5. Kryddburken: Ja bacon i micron är ju inte fel men det blir gott och steka i det där fettet också(men knappast så nyttigt?)Ha det bra du också, kram kram

    Rebecca jag lovar att du blir "övermätt"!

    Anna det är kul med mat man minns sen man var liten men det är kanske inte din typ av mat? Svårt att klämma in dina goda frukter här men kalla småraggisar med skaldjur, rom och cremefraiche gillar du kanske?

    Mimmi det är helt klart värt lukten!

    Ha en toppenhelg du också!

  6. Tack för tipset. Vilken fredagsmiddag det blev, jättegott!

  7. Ahhhhh.. vill ha raggmunkar!!!!! 😀 du kan val skicka lite lingonsylt med knackformarna ocksa, haha.. nej.. ar nog ingen vidare ide…

    Pussss

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*