Currykyckling med kokosmjölk

kycklingcurry1

Här får ni ett recept på en kycklinggryta som man svänger ihop medan riset kokar. Färdiga wokgrönsaker blir också gott att ha i om du har riktigt bråttom! Kycklinglårfilé brukar jag ju tjata om att det är den godaste delen på kycklingen, den kan liksom stekas lite för länge utan att bli torr och tråkig 😉 Vill du ha en krämigare gryta så ta 2 burkar kokosmjölk!

Ingredienser 4-5 port

  • 700g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 liten gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2-1 msk currypasta eller 2 msk currykrydda+1-2 tsk sambal
  • 1 burk kokosmjölk+1 burk vatten
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime, skal och saft
  • maizena+ vatten till redning
  • 1/2 kruka hackad färsk koriander
  • olja till stekning

 

Tillbehör:

  • mango chutney
  • yoghurt eller creme fraiche
  • jordnötter
  • naanbröd eller papadums som finns vid asiatiska hyllan , recept på naan finns här
  • kokt ris

 

 

Gör så här:

  1. Koka riset.
  2. Skär grönsakerna och kycklingen i bitar och hacka vitlöken.
  3. Bryn kycklingen i olja och låt sedan grönsakerna fräsa med.
  4. Tillsätt currypastan eller curry+ sambal och låt allt svänga runt.
  5. Tippa i kokosmjölk, vatten, fisksås, limesaft och skal och låt grytan puttra i ca 10 minuter,
  6. Red av med maizena, smaka av om det behövs mera kryddor och rör sist ned hackad koriander.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*