Marinerad kycklingfilé med soltorkad tomat, bacon, basilika och parmesan

marinerad kyckling

Här kommer en kycklingfavorit i repris! Den här marinaden funkar lika bra till fläskfilé också så ta det kött du gillar bäst eller kör båda om du har buffé 😉

INGREDIENSER

  • 2 kg kycklingfilé

GARNERING:

  • 2 paket bacon a´140g
  • 4-5 soltorkade tomater i bitar
  • 50 g hyvlad/grovt riven parmesan
  • 1 näve basilikablad till garnering
  • olja till stekpannan

MARINAD

  • 2 dl rapsolja
  • 1 dl vit balsamvinäger eller pressad citron
  • 2 msk flytande honung
  • 4-5 hackade soltorkade tomater
  • 1/2 kruka basilika
  • 1,5 tsk salt
  • nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryn kycklingen i oljan i en stekpanna, krydda och lägg fileérna i en ugnsform och kör tills innertemperaturen är ca 70-72 grader.
  3. Blanda under tiden till marinaden och stek baconet knaprigt.
  4. När kycklingen är klar och svalnat lite så lägg den kallt i en stor plastpåse tillsammans med marinaden, gärna i flera timmar eller över natten.
  5. Skiva kycklingen tunt och lägg den på ett stort fat.
  6. Ringla över marinad, stekt bacon, parmesanost, basilkablad och nymalen svartpeppar.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*