Nu vet pappa sanningen

Idag på eftermiddagen ringde doktorn från sjukhuset och berättade för pappa det vi anat,att cancern spridit sig överallt i hans kropp. Jag kan utan tvekan säga att den här eftermiddagen är det jobbigaste jag varit med om i mitt liv….och alldeles säkert i hans också. 
Vi var ensamma hemma då pappa och jag och det var skönt för vi hann prata om en massa saker .
Men när jag såg hans sorg och rädsla blev jag ändå tveksam om det här var det bästa för honom.
Innan han somnade ikväll så sa han
 – Nu känner jag mig lugn och nu vet jag …..

image101

6 Kommentarer

 1. Kryddburken

  Tänker på dig…. Och din pappa… Så fruktansvärt hemskt! Alla mina tankar till er…
  Ta hand om varann nu, jag har fått en liknande besked om en nära anhörig som nyligen gick bort i cancer så jag känner så med dig och vet vad ni går igen och kommer att göra! Lev livets bästa stunder här och nu! Skratta åt eländen och njut av de guldkanterna! Varma tankar… Hälsn. Li / Öland

 2. Ååh. Ja din pappa bekräftar ju att det är bäst att vara öppen och säga som det är, även om det är jättejobbigt. Det är verkligen en svår och jobbig situation att vara i där ni befinner er just nu.

  och bilden med blommorna ovan påminner ju om att se det stora i det lilla i vardagen, det behöver man bli påmind om nu och då!

 3. Li: Ja det är jobbigt och du vet ju precis,det är ju på något sätt livet,tack för omtanken/Karin

 4. Elin:Så här en dag efter känns det ändå rätt att han fick ärliga besked men nu gäller det att prata med honom om allt som varit så
  bra i hans liv,tack/Karin

 5. Karin, jag önskar att jag kunde ge dig en kram. Jag sitter här med tårar i ögonen och tänker på er. Det är inte lätt och man har inget alternativ. Det som har hjälpt mig sen pappa gick bort är att han fick ändå ett långt, härligt och friskt liv. Pappa var 79 när han fick sin hjärtinfarkt men före det var han ju alltid pigg. Och Gunnar har ju också haft ett bra liv, vi får inte glömma det. Hälsa Gunnar från mig och berätta att jag har underbara minnen från då vi fiskade kräftor hos er i Alby. Många kramar till er alla från Anna-Lena

 6. Jag ska hälsa pappa det.Han har varit så ledsen men det gäller som du säger att prata om allt som har varit bra.Han har sagt lite hur han vill ha begravningen. Men det märks att han ger upp nu.
  Kramar/Karin

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*