Regnbågsfile från Börtnan

Det har varit en lugn Midsommarafton bara med familjen idag, lite annorlunda . Allt beror på att vi ska ha kombinerad student och midsommarfest imorgon. Vi åt lunch med sillar och gravad lax på altanen, fleecetröjan åkte på efter ett tag precis som infravärmen. Det var rätt ok ändå för solen sken och det har varit kallare!
Jag har förberett lite för morgondagen bl a en sås som jag hittat på till den rökta laxen. Jag ville ha pepparrotssmak på såsen men det slutade med att jag hade i Wasabi istället. Om den blev bra eller inte det  märks väl imorgon.
Jag tycker nog att såsen var god även utan rommen.
Fisken är himla god, titta in här så får ni se!

Wasabisås till varmrökt regnbåge

3,5 dl turkyoghurt
2 tsk wasabi (smaka dig fram)
2 tsk honung
4 hackade myntablad
100g röd stenbitsrom
lite salt

Rör allt utom rommen till en slät sås.
Vänd försiktigt runt rommen när du är nöjd med styrka och sötma i såsen.

Ha en fortsatt trevlig Midsommar alla bloggvänner!

Min lunchtallrik,den där delade potatisen är en yrkesskada från min tid på förskolan.

2 Kommentarer

  1. åh, vad god den svenska midsommar maten ser ut!!!! Befinner mig i spanien och har därför inte firat svensk midsommar.

  2. Skulle gärna byta med dig,just nu spöregnar det och vi ska åka på utedans!Fast det är ju tak,ha ha

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*