Middag hos mamsen och äntligen seger!

Jag måste bara få berätta att det blev vinst ikväll för Alby FF :s damlag och det är fler än jag som längtat efter det!
Mannen i huset och yngsta dottern Frida såg rätt nöjda ut när de kom hem här nyss så jag säger bara GRATTIS till laget!

Ett tag när alla i familjen utom jag jagade boll var det nära att jag skaffa benskydd och dubbdojor för att va med liksom. Tyvärr så räcker det inte med grejer man ska ju både kunna springa och få med sig bollen samtidigt och det är för mycket för mig det!
Tänk att fotbollen kom före maten nu hm…..

Hur som helst bjöd mamma på middag idag och Anna hade önskat korvstroganoff för det hade hon inte ätit under sina två år på NyaZeeland. Som vanligt var det gott när min mamma lagar och hon vet att vi älskar salsa så det hade hon gjort. Djupfryst mango smakade vi för första gången och den var riktigt god. Det är svårt att köpa den perfekta mangon så jag klämmer(försiktigt så klart)  luktar och tittar så noga men ibland blir man lurad ändå så jag ska köpa den där frysta och ha på “lur”.

Mammas salsa
tomater
mango
zuccini
färsk koriander
olivolja
salt peppar

Hacka allt fint, ungefär lika delar av frukt och grönt, blanda ihop och låt det stå och dra lite.
Hackad rödlök och chili är inte heller fel att pytsa i.

Efter maten drack vi te/kaffe och kokosrulle och jitterbuggare och här är recepten.

Kokosrulle
3 stora ägg
1,5 kkp socker
2 kkp kokos
0,5 kkp potatismjöl
1,5 tsk bakpulver

Fyllning
1,5 hg smör
2 dl florsocker
1 dl kall marsankräm
rivet skal av 1 apelsin eller citron

Vispa ägg och socker fluffigt.
Blanda de övriga grejerna och vänd ner i äggsmeten.
Grädda på bakplåtspapper i 250° i 5-8 minuter.
När kakan kallnat lägger du på den ihopvispade fyllningen och rullar ihop.
Det passar kanon med en klase vinbär på rulltårtebitarna.

Jitterbuggare
200g smör
2 msk strösocker
4,5 dl vetemjöl

Fyllning
2 äggvitor
2 dl strösocker

Kör kakdegen i matberedare eller med elvisp.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd i sockret.
Vispa nu marängsmeten över vattenbad tills smeten blir ljummen och seg
(så här har jag inte gjort men jag har heller aldrig lyckas med de här otroligt goda kakorna)
Dela degen mitt itu och kavla ut till två rektanglar ca 0,5 cm tjockt.
Lägg på marängen, rulla ihop och ställ kallt att stelna lite.
Skär sedan cmtjocka kakor och grädda i 175° i ca 15 minuter.

6 Kommentarer

 1. Hej, det är kajsa, smajlis. Bra med dej? (v)

 2. Mammors mat smakar alltid bra! Jag ska hem till min mamma på måndag pch har önskat mig hennes köttfärssås…. världens godaste! Hur jag än gör och även om jag gör exakt som receptet smakar det aldrig lika gott som när hon gör den skratt

 3. Hmmm…NU kurrar det i min mage…Har suttit och läst "ikapp" lite på din blogg (slarvat ett tag me o titta in…) Och som vanligt så blir man ju TOKHUNGRIG när man läser OCH torkar "snålvattnet" hehe. Eller så beror det på att jag har bestämt mig för att hålla in på kalorierna. Mja, hihi, inte lätt å då "plåga" sig då dina sidor här inte.

  Ha det gott, vi ses väl nått på butiken.

  /Mona

 4. Kajsa allt är bra med mig nu ska jag titta in till dig!

  Anna:Det är bara att hålla med,får aldrig till såser som min mamma!

  Mona: Jag har slut på te snart så jag kommer in till dig och handlar lite!

 5. Vad gott och trevligt! Jag fick palt hos min mamma när vi var upp. Det smakar alltid bäst hos mamma!

 6. Snälla karin kan du inte börja spela fotboll?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*