Klart man vill ha lite korvstroganoff!

Jag har inga problem att äta en extramiddag på kvällen trots att vi varit på tårtkalas i Fränsta.
Frida och Jocke stod och rörde i kastrullerna när vi kom hem och det såg såååå himla gott ut så det gick inte att låt bli.
Jocke fick visa sina talanger för han har ju faktiskt gått hotell och restaurang och det märkte vi!
Hm…det luktade mycket choklad i huset också misstänkt likt kladdkaka!

 Det här hade dom i sin stroganoff: mjölk, mjöl, tomatpure, ketchup( det var Heinz skriker dom från köket)sambal, habanero/kiwisås, salt, svartpeppar, ja också falukorven då!

Ja det här kladdkakereceptet kan väl alla men jag skriver det ändå.

KLADDKAKA

100g smält smör/margarin
3 dl socker
2 ägg
1,5 dl vete
5 msk kakao
1/2 msk vaniljsocker
1 nypa salt

Smält smöret i en bunke i micron och rör sedan i allt det övriga.
Grädda i smord form 150° ca 20 minuter.

Ibland droppar jag i bittermandelolja eller arraksessens för att få lite annan smak.
Det är också gott att lägga blockchoklad eller nougatbitar på varma kakan och breda ut det när det smält.
Hackad vit choklad i smeten är inte heller fel.
Mera förslag, vad stoppar ni i kladdisen?

9 Kommentarer

 1. Åh, nu blev jag lite sådär nostalgisk när du hade ätit korv stroganoff för det var en av mina absoluta favvorätter när jag var liten (och fortfarande också tror jag)! Men vad sjutton är habanero-kiwisås för ngt?? Låter himla spännande!

  Jag är inte så förtjust i kladdkaka men mamma brukar blanda ned bitar av daim eller ha en "dumlekräm" i mitten och då är det supergott 🙂

 2. Habanero/kiwisåsen fick jag från Nya Zealand och jag vet inte om den finns här men god är den.

  Men hur gör du Dumlekräm då?

 3. korvstroganoff är så gott! jag har ett recept från min gamla hekunskapsbok i åttan som jag fortfarande använder. brukar piffa till det lite med champinjoner bara. jag gör sällan kladdkaka, bruakr mest köpa det på café 😉

 4. Ja kalas är det allt:)

  Jag använder choklad i min kladdis som jag smälter samman, riktigt gott:)

  Kram!

 5. Jag testade att göra kladdkaka med kokosnötglasyr i fredags och det smakade gudomligt!

 6. svar: Tack så mycket! 🙂

  Jag har aldrig varit så förtjust i korvstroganoff faktiskt, köttfärsstroganoff däremot är en hit!

 7. Maria: Smälter du blockchokladen? mums ska gå och ta en bit som blev över igår….

  Petra: Recept tack!

  Maria: Köttfärsstroganoff har aldrig jag gjort, du får visa!

 8. Jag är inte 300 % säker men jag tror bara att hon smälter ned vanliga dumlekolor i lite grädde och sedan låter det svalna. Sen häller hon hälften av kladdkakssmeten i formen, därefter dumlekrämen och sedan resten av kladdkakssmeten och gräddar därefter som vanligt! Ett annat lite lättare alternativ (som t o m jag har klarat av.. fast jag gjorde kladdmuffins, inte kladdkaka) är ju att bara stoppa ned några dumlekolor i varje muffinsform eller i kladdkakan.. 🙂

 9. Måste testa det där när jag är extra sötsugen, tack tack!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*