Friterad makrill och torsk

Brorsan var till Norge och fiskade för ett tag sedan och då fick jag lite fisk av honom. Jag ville helst ha en Uer för den är så himla ful, nejdå men jag ville gärna både smaka och laga den fisken. Nu fick de inga fula fiskar bortsett från den lilla lilla ueren(heter det så tro?) men vet ni att den glodde så illa på mig så jag ska mata grannens katt med den ikväll!
Makrillen fileade jag så gott jag kunde (men det blir ett tjockt ben att koka buljong på om ni förstår), saltade och vände i vetemjöl, doppade i ägg och vände i pankosmulor(om ni inte redan har dom så köp dom!).
Jag friterade i min teflonkastrull eftersom jag inte har någon fritös. Torsken blev krispig och god men makrillen blev lite för torr den kanske inte passar till fritering?

Jag fräste ihop vitlök, chili, torkade räkor,  grön "smalpaprika" (vad heter den carli????)citronsaft och fishsauce och strödde över firren. Kokt basmatiris, minimajs, gröna bönor och sötsur sås blev det till.

Snabb sötsur
1 dl vatten
3 msk ketchup
1 msk risvinäger eller den vinäger du har
(0,5 msk mirin)
1 tsk maizena
3-4 tsk socker
1 msk sweet chilisås
salt

Vispa ihop allt och låt det koka ihop.
Smaka av med sött, salt och syra.

6 Kommentarer

  1. Wow, vilken häftig måltid! jag har aldrig ätit friterad fisk (förrutom bläckfisk och scampi på kinarestaurang) men jag kan tänka mig att det är riktigt gott!

  2. Ja det blev gott men friterat är väl inte så vidare nyttigt…..

  3. Mums, jag måste börja äta mer fisk känner jag nu…

  4. Vad lyxigt att få så fin fisk…..

  5. visste inte ens att man kunde fritera makrill. jag är så tråkig och äter den bara rökt eller på konserv i tomatsås du vet, haha. fisk är ju en delikatess, lyx att ha en sån bror! ;D

  6. Jag borde kanske hänga på brorsan och fiska men jag är mest intresserad av att äta fisken ändå!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*