Tröstkyckling

Den här dagen som skulle bli så lugn hm……det är bara dumt att tänka så. Jag tänkte bara ut i skogen och hämta tallris och göra fint i fönsterlådorna, umgås med Lisa och hälsa på småkusinerna hos farmor, uppvakta Maria som fyllt år, laga middag och åka och spela fela. Planen sprack när jag kom på att alla fönster måste putsas innan riset hamnar utanför och sedan hade Frida tagit fel matchshorts och de skulle vi gasa iväg 5 mil med på helst inga minuter alls.
Peter och Emelie räddade mig från attacken så jag behövde bara köra 2 mil  till Ånge med dom.
Sedan efteråt känns det bara löjligt att jag får värsta pulsen och svettningarna av det där för vaddå det finns väl värre saker?
Nu är det frid och fröjd, middagen är klar, familjen kommer precis innanför dörren,fönstren är putsade och hej och hå med ljung och tallris, kusinerna var på hemväg när jag kom dit ,Maria får sin present en annan dag och jag hinner ta min”morgondusch”och åka på konserten hur lugnt som helst!
Wy worry!
Fränsta fick stryk på dagens match också, det var tråkigt.

Nu har vi ätit och som tröst så blev kycklingen helt perfekt. Det var färska kycklinglår som legat i marinad några timmar.
Kycklingfile kan slänga sig i väggen för det här blev så saftigt och yummie!

MARINAD
1 citron, saft och skal
2 msk chili och vitlöksolja
1,5 msk hackad färsk rosmarin
2 tsk flingsalt citron
lite honung

Potatis och morötter från Holmsnäs la jag i långpannan med lite rapsolja och salt.. Morötterna var såååå söta och goda.
Kycklingen brynte jag i stekpannan först innan de landade i långpannan de också.
35 minuter i ugnen på 175 ° och de sista 15 minuterna drog jag upp temperaturen till 225°.

ROSMARINSÅS
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
1 dl mjölk
1 dl grädde
2 tsk maizenamjöl
hackad rosmarin

Skölj ur stekpannan med vattnet och sila skyn i en kastrull.
Smula i buljong, vispa ihop mjölk/grädde med mjölet.
Koka upp såsen och strö i rosmarinen.
Smaka av med salt och peppar.

 

5 Kommentarer

 1. Vad duktig du är som har putsat fönster och allt! Det skulle jag med behöva göra men jag kommer ju på så mkt andra grejer som är mkt roligare ju 🙂 Kycklingen ser kalasgod ut tycker jag! Jag ska äta kyckling imorgon för ikväll blir det skaldjur minsann!

 2. Det där såg så gott ut! Har varit på kalas i eftermiddag och ätit mig så mätt, men nu blev jag allt sugen igen.

 3. kycklinglår och majskyckling är det godaste tycker jag, så saftigt! din middag ser riktigt god ut 🙂 hoppas du får en fin vecka…

 4. Åh gud så gott det lät! Ser fantastiskt gott ut också! =)

  Kram,

  Jennie

 5. Mmmm, himlans vad gott detta ser ut! Kanske kan bli söndagens middag hemma hos oss?

  Hälsningar Mamma Mat

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*