Glasstest och födelsedagsmiddag

Idag känner jag mig som en pigg 90 åring efter dansen igår men kul var det!
Ungarnas kompis och våran “extrapojk” Peter fyller 21 år idag så vi bjöd på middag. Kött vet jag att grabbarna gillar så det blev skivor av en älgstek, pärer i ugnen, sås på trattisar och sallad. Brieost och kallrökt skinka på lite bröd  tänkte jag ha till förrätt men de var så hungriga så det tuggade vi på medan vi grejade färdigt maten. Det är kul och ha sällskap i köket!
Glassmaskinen fick mannen i julklapp och det blev premiär för den. Recepten tog jag ur bladet som följde med, någon liten ändring bara.
 I tävlingen “Godaste glassen” så blev det 2-2 men youghurtglassen vaaaar bäst!

YOUGHURTGLASS
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl grädde
2 dl turkyoughurt
50 g hackad mörk choklad

Blanda sockret med grädden och vispa allt lätt.
Rör ned youghurten och chokladen.
Kör i glassmaskin i ca 20 minuter.

HALLONGLASS
1 dl socker
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
saften av 1/2 citron
2 hg hallon

Mosa bären,  häll över citronsaften och sockret.
Rör ned mjölk och grädde, blanda allt väl och häll i glassmaskinen.

Jag inbillade mig att det alltid ska vara äggulor och att smeten ska sjuda till glass men jag ska googla runt och kolla lite om det. Det borde ju funka utan maskin bara man kommer ihåg att röra med jämna mellanrum. När man gör en semifreddo ska det förresten inte röras alls.

Här är julklappen i en härligt somrig låda!

Middagsbilder!

9 Kommentarer

 1. Hur tycker du att glassmaskinen var att jobba med?

  Glassen såg jättegod ut!

 2. Mimmi: Den kommer inte att hålla så länge tror jag för den lät bra konstigt efter en stund! Glassen blev inte jättehård heller men helt ok om man äter den direkt. kollade runt lite och det blir säkert lyxigare glass med äggulor och sjuden smet, vad tror du?

  Youghurtglassen blev kanongod!

 3. Aha – 90 friska år då?! =) Men maten såg smarrig ut!!

 4. vilken lyxig middag. åh vad jag saknar älg. tjälknälen i julas gav mersmak 😉

 5. jag skrev kommentaren ovan 😉

 6. Petra en lätt haltande 90-åring,ha ha!

  Carolina, tjälknöl är bland det godaste av älgkött!

 7. Jag tycker du ska testa med sjuden smet och därtill äkta vanilj. Tokgott!

  Uppskattar också den fräscha youghurtglassen som man kan smaksätta med hur mycket gott som helst.

  Är det en frysklamp som du fryser in först och sedan kör maskinen?

 8. Ska testa det Mimmi! Vaniljstången gör nog en hel del, det skulle vara det i receptet fast jag hade ingen hemma.Hela glassbunken ska ligga i frysen innan, kanske man ska testa med lite olika kryddor.

 9. Vilken perfekt present! Ska verkligen testa glassrecepten, vilken tur att jag fann några här för jag har varit på jakt efter roliga glass smaker ett tag =) Fin Blogg.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*