“Gokaka”….

 har jag bakat eller gruskaka då efter det att jag tappade hela långpannan upp och ned i tjejernas fotbollscafé. Sonen är på  till Vemdalen på Ski week med några kompisar så jag skickade kakan med dom.
Det här receptet har jag fått av Åsa Karström i Östavall och jag tror att alla gillar den här kakan.
Jag har sett ett liknande recept och då kallas kakan för ryttarkaka.
Den blir däremot aldrig lika från gång till gång men det beror nog kanske på mig det.
Jag brukar nog ha mera fett i kakan än vad som står men ni får trixa på själva,jag lovar att den är god!

Chokladkokoskaka

4 ägg
5 dl socker
5 dl mjöl
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vanilj
2 dl mjölk
150 g smällt  smör

Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Vispa ägg och socker.
Blanda alla torra saker.
 Pytsa omväxlande i mjöl och mjölkblandningen i äggvispet.
Smörj en långpanna och banka runt lite mjöl.
 Tippa sedan i smeten och grädda i ca. 25 minuter.

Topping
50 g smör
1 dl grädde
3 dl sirap (ibland byter jag lite av sirapen mot socker) 
100g kokos
75g mörk blockchoklad eller chokladsås på tub

Låt allt utom chokladen koka ihop några minuter så att det blir lite “simmigt”.
Bred ut toppingen över kakan när den är gräddad .
Jag brukar ställa långpannan högt upp och dra på grillen tills toppingen fått färg.
Men det går inte att göra några längre utflykter för det bränns lätt.
När kakan svalnat lite så skär den i bitar.
Smält chokladen och ringla den över kakan.

Idag har jag tagit bort julen och det är det värsta jag vet. Jag vill ha kvar allt det mysiga, röda och varma så länge det bara går, förstår inte alla som blir trött på det. De rödrutiga gardinerna i köket får hänga bara liiiite till.

11 Kommentarer

 1. Halli hallå!

  Gud vad den kakan såg smaskig ut! Jag kan nästan känna smaken. Fast det är nog lite psykiskt nu när jag försöker äta LCHF…. Bra att du skrev det där om mycket frukt och grönt till normalviktiga… Borde väl räkna mig dit men just nu är läget att jag håller på att växa ur alla mina byxor….

  KraM

 2. den såg helt gudomlig ut, kan tänka mig att den sega toppingen sitter fint till chokladen 😀

 3. Det där ser super gott ut.

 4. Semlanmaria: Jag ska köpa nya byxor till helgen, ha ha! Men det är inte kul jag förstår vad du menar men man ska inte glömma att det finns en hel del bra saker för kroppen och knoppen i frukt och grönt.

  Kakan är jättegod och choklad är det ju mycket järn i:)

  Carolina du har helt rätt!

 5. Vilken tur för sonen då. Den ser läcker ut.

  Må så gott, Mimmi

 6. Oj, den såg så himla god ut!!! Måste testas… 🙂

 7. Verkligen smarrig ser den ut. Hoppas du må bra Mvh Daniel

 8. Allt fint med mig, testa kakan, ni kommer inte att ångra er!

 9. haha, haller med dej morsan. Att ta bort julpynt ar det varsta! Har gjorde jag ju det iof bara pa mitt jobb eftersom jag aldrig dekorerade varat hus (vi flyttade ju 2 dar innan jul sa det kandes som lite onodigt att pynta alltfor mkt.. julgranen bar jag dock bara over 😛 )

  vill ha den dar kakan.. Mmmm.. ska prova baka den jag..

  saknar dej!

  Pusss

 10. Walkerr min gumma baka den du, vad har ni för läckerheter på ditt café då?

 11. världens godaste kaka. kommer ihåg när jag gjorde den åt karina flera gånger i rad en sommar. MMmMM

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*