Rårakor med morot

Det här var en av min pappas favoriträtter och så klart längtar jag extra mycket efter honom såna här gånger. 
Oftast  river jag bara potatis i en tjockare pannkakssmet och gör raggmunkar (receptet finns på bloggen)men idag blev det rårakor. Det brukar för det mesta bara vara riven saltad potatis som steks till små plättar men jag rörde ner morot, en gnutta lök och ägg också. Bacon, skinka eller kassler måste det vara till och så klart lingonsylt.

RÅRAKOR 2-3 port
400g potatis
1 morot
1 liten lök
2  små ägg
3/4 tsk salt
nymalen vitpeppar
smör till stekning
1-2 paket bacon

Skala och riv grönsakerna fint för hand eller i matberedare.
Rör ned äggen och kryddorna och blanda noga allt.
Stek de i smör och smeta ut med en sked så du får tunna små plättar.
Det bildas vätska av äggen och potatisen så blanda och rör i smeten innan du steker.

6 Kommentarer

  1. haha, stackars dotter 😉 då var det inte så konstigt att inte vi hittade rispappret…

  2. mums vad gott 🙂

    angående sushi. den på sjögatan är klart bäst, den vid torget har så lite att välja mellan, har typ bara lax 🙁 sjögatans meny innehåller betydligt mer. de tar dock bara kontanter så tänkt på det när du går dit för det gjorde inte jag första gången :/

    ha en trevlig helg i s-vall:)

  3. Det var det länge sedan man åt, måste jag nog göra, tack för tipset!

  4. Rårkor är bland det godaste jag vet! Tyvärr är jag kass på att steka dem, faller sönder hela tiden, så jag brukar bara steka en massa, salig röra brukar det bli, men gott!

  5. Rårkor är bland det godaste jag vet! Tyvärr är jag kass på att steka dem, faller sönder hela tiden, så jag brukar bara steka en massa, salig röra brukar det bli, men gott!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*