Falukorv med lök, äpple och bönor

Jag stod nyss med en korv i näven, kliade mig i knoppen och ville göra något vanligt men ändå inte. Det blev inget revolutionerande precis men en helt ok torsdagskorv. Är det någon mer än jag som gillar att kylskåpsäta kall falukorv? Jag kan säga att jag gillar all korv (lite ljug, bara god korv) fast den har halvdålig status, grejen är att det är gott om man inte äter det så ofta.

MIN TORSDAGSFALU
4-5 hg Falukorv
1 lök
1äpple
1 liten burk kidneybönor
1 msk olja
1 msk curry
(chiliflakes on du vill ha lite tryck)
salt, peppar
2 dl paserade tomater
1 dl grädde
2-3 dl ost

Skiva äpplet med skal men löken utan.
Fräs det i oljan med curry lite salt och peppar.
Skölj bönorna och låt dom fräsa med.
Gör en skåra i korven och stoppa ner lite av fräset och lägg resten runt i formen.
Tippa i tomat, grädde och strö över osten.
Kör i ugnen 225 ° tills allt är varmt och krispigt brunt.(Glömde att kolla klockan)

Potatismos är kanske allra godast till men jag gjorde klyftpotatisar. Min första ide var att göra korv och potatis all inclusive men det får bli en annan torsdag det!
Nu är det handla som gäller och körövning efter det.
Ha en bra kväll hörrni och kolla på Halv åtta hos mig för det missar jag!

8 Kommentarer

  1. Falukorv är faktiskt godast ostek och kylskåpskall! =) Det där lät som en god korvrätt!

  2. Karin ! Jag har mejlat till dig, läs de !

    Hoppas du kommer på Runeborg, du vinner nog, känner på mig det ! Kram. ps. Jag älskar "all" korv !

  3. Klart man mumsar i sig några skivor "rå" falu. Skitgott.

  4. mmm falukorv är såå gott!!!

  5. En smörgås med kall falukorv med senap på är aldrig fel! Mums! 🙂

  6. Så gott det ser ut, riktigt supergott!

  7. Gud vad mycket gott som jag hittade här. ha en go dag

    Kram Lena

  8. Varenda gång jag tillagar falukorv så smakar jag den kall med och blir alltid förvånad över hur gott det är. Jag åt det nog mer som liten men visst är det gott!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*