Mycket chokladig kaka

Det här receptet fick jag i julklapp av "svejgan" Maria  och idag blir det test. Kul idé att ge bort recept eller hur? 
Carro "chockoholic "Leek hänger med Lisa hem på middag idag och hon får vara huvuddomare i kladdkakejuryn! 
Jag hittade en gömd och glömd nougatbit i kylen som jag hyvlade över den varma kakan.

KLADDKAKA MED BLOCKCHOKLAD
200g smör eller margarin
4 ägg
5 dl socker
3 dl vete
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100g blockchoklad
(100 g nougat om du nu råkar ha)

Smält smöret, ta det från plattan och bryt ner chokladen och låt den smälta.
Vispa ägg och socker.
Blanda alla torra saker och rör ner det i äggsmeten.
Tippa sist i smör och chokladblandningen.
Grädda i en smord form i 175° i 35-40 minuter beroende på hur kladdig du vill ha den.
Glöm för allt i världen inte grädden eller youghurtklicken!

8 Kommentarer

  1. Gud vad gott! Surfar runt bland mina favoritmatbloggar och det är bara godsaker som bjuds på:) Blir såååå sugen!

  2. bra idé med nougaten, den snor jag helt enkelt… =)

  3. Lina jag tyckte du hade en spännande kaka med vit choklad!

    Leila nougat kan lyfta den torraste kaka till skyarna!

  4. Vilken smarrig kaka!

    Och bearnaisesåsen ser sååå god ut!

  5. Vilken smarrig kaka!

    Och bearnaisesåsen ser sååå god ut!

  6. Den såg då verkligen inte helt fel ut ! 🙂

  7. Den såg då verkligen inte helt fel ut ! 🙂

  8. den va supergod 😀

Lämna ett svar till Karin W Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*