Jordgubbsmarmelad med citron

Ja nu återstår det och se om de tyska studenterna tycker om jordgubbsmarmelad på frukostmackan. Det är härligt att hitta igen bär sen i somras! Jag hade inte i något konserveringsmedel men den blev så söt och borde hålla ett tag i kylen. Nu ska jag lägga mig i soffan och spela Bingolotto för jag fick en vinnarvibb här på eftermiddagen!

500g frysta jordgubbar
250g socker
saft och skal av 1/2 citron

Jag lät socker och bär småputtra i 45 minuter (läs:jag glömde bort bären på spisen!)
Skumma om det behövs.
Pressa i citronsaften och riv skalet, låt allt puttra ihop lite till.
Slå på en ren och het glasburk.

6 Kommentarer

 1. Vad trist att du inte kom iväg .. Men det kommer fler resor, I guess?

  Jag har verkligen fått dille på marmelad, men jag köper dom färdigt 😛 Igår köpte jag en supersmarrig med fyra sorters bär. Minns inte vilket märke, men ack så god 🙂

  Hoppas du får en bra vecka !

 2. Hoppas du vann och att marmeladen var god. Det tror jag, i alla fall det senare. Nybakta scones och marmelad mmm!

 3. Mmm vad gott!!!

 4. Carro: Ja jag blev riktigt besviken men jag fick reda på att det blir konsert i S-vall i sommar så jag får se fram emot det. St Dalfour har en god marmelad med 4 sorters bär och den är supergod, kan det vara den?

  Ha det fint du också!

  Tina ingen storvinst men flera små! Marmelade ska provsmakas sent i kväll när de tyska tjejerna ska fika!

 5. Jordgubbsmarmelad är verkligen gott. Jag brukar ta min mammas jordgubbssylt på smörgåsen om jag vill synda, funkar fint det med!

 6. hemgjord marmelad är ju bäst! det är så gott med en klick i yoghurt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*